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Registros recuperados : 14 | |
9. | | ROCHA, D. T. da; CARVALHO, G. R.; RESENDE, J. C. de; DINIZ, F. H.; MOREIRA, M. S. de P.; LEITE, J. L. B.; HOTT, M. C.; TEIXEIRA, S. R.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; NARDY, V. P. D. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados - Março de 2019. Juiz de Fora, 25 mar. 2019. 1 p. il. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | RESENDE, J. C. de; ROCHA, D. T. da; CARVALHO, G. R.; DINIZ, F. H.; MOREIRA, M. S. de P.; LEITE, J. L. B.; STOCK, L. A.; HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; TEIXEIRA, S. R.; SIQUEIRA, K. B.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; LANA, M. S.; NARDY, V. P. D.; FARIA, M. S. de. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados - Abril de 2019. Juiz de Fora, 09 abr. 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | RESENDE, J. C. de; ROCHA, D. T. da; CARVALHO, G. R.; SIQUEIRA, K. B.; MOREIRA, M. S. de P.; DINIZ, F. H.; HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; STOCK, L. A.; LANA, M. S.; TEIXEIRA, S. R.; NARDY, V. P. D. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados - Julho/2019. Juiz de Fora, 09 jul. 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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12. | | LEITE, J. L. B.; RESENDE, J. C. de; ROCHA, D. T. da; CARVALHO, G. R.; DINIZ, F. H.; MOREIRA, M. S. de P.; STOCK, L. A.; HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; TEIXEIRA, S. R.; SIQUEIRA, K. B.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; NARDY, V. P. D. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados- Junho/2019 In: Embrapa Gado de Leite. jun, 2019. 91. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | RESENDE, J. C. de; CARVALHO, G. R.; ROCHA, D. T. da; COSTA, C. N.; STOCK, L. A.; HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; DINIZ, F. H.; CHAVES, D. O.; SIQUEIRA, P. H. M.; NARDY, V. P. D. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados - Novembro/2019. Juiz de Fora, 12 nov. 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | CARVALHO, G. R.; ROCHA, D. T. da; RESENDE, J. C. de; STOCK, L. A.; LEITE, J. L. B.; SIQUEIRA, K. B.; HOTT, M. C.; ANDRADE, R. G.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; DINIZ, F. H.; MOREIRA, M. S. de P.; NARDY, V. P. D.; CHAVES, D. Nota de Conjuntura: Leite e Derivados - Outubro/2019. Juiz de Fora, 08 out. 2019. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 14 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/07/2014 |
Data da última atualização: |
04/07/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MATTOS, B. D.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LOURENÇON, T. V.; GATTO, D. A.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
Bruno D. Mattos, Federal University of Pelotas; Pedro H.G. de Cademartori, UFPR; Tainise V. Lourençon, Federal University of Pelotas; Darci A. Gatto, Federal University of Pelotas; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Biodeterioration of wood from two fast-growing eucalypts exposed to field test. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
International Biodeterioration & Biodegradation, v. 93, p. 210-215, 2014. |
DOI: |
10.1016/j.ibiod.2014.04.027 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate changes in the chemical composition and mechanical properties of static bending of wood from two fast-growing eucalypt species (blue gum and lemon-scented gum) after exposure for one year in a field test. To achieve this, decayed untreated wood (after 1 yr of exposure in the field test) was characterised by chemical analysis, thermogravimetric analysis, and infrared spectroscopy, and was compared with control samples. Mass loss and modulus of elasticity (MOE) and modulus of rupture (MOR) as a function of the exposure time were evaluated. The main findings showed that lignin and carbohydrate content of the two decayed woods decreased after exposure in the field test. Mass loss increased with increasing time of exposure, while MOE and MOR decreased for both woods. Nevertheless, blue gum wood was more susceptible to decay. |
Palavras-Chave: |
Mechanical strength; Wood degradation. |
Thesagro: |
Biodegradação; Composição Química; Eucalipto; Madeira; Propriedade Mecânica. |
Thesaurus NAL: |
chemical composition; decay fungi. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01740naa a2200289 a 4500 001 1989726 005 2014-07-04 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.ibiod.2014.04.027$2DOI 100 1 $aMATTOS, B. D. 245 $aBiodeterioration of wood from two fast-growing eucalypts exposed to field test.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis study aimed to evaluate changes in the chemical composition and mechanical properties of static bending of wood from two fast-growing eucalypt species (blue gum and lemon-scented gum) after exposure for one year in a field test. To achieve this, decayed untreated wood (after 1 yr of exposure in the field test) was characterised by chemical analysis, thermogravimetric analysis, and infrared spectroscopy, and was compared with control samples. Mass loss and modulus of elasticity (MOE) and modulus of rupture (MOR) as a function of the exposure time were evaluated. The main findings showed that lignin and carbohydrate content of the two decayed woods decreased after exposure in the field test. Mass loss increased with increasing time of exposure, while MOE and MOR decreased for both woods. Nevertheless, blue gum wood was more susceptible to decay. 650 $achemical composition 650 $adecay fungi 650 $aBiodegradação 650 $aComposição Química 650 $aEucalipto 650 $aMadeira 650 $aPropriedade Mecânica 653 $aMechanical strength 653 $aWood degradation 700 1 $aCADEMARTORI, P. H. G. de 700 1 $aLOURENÇON, T. V. 700 1 $aGATTO, D. A. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 773 $tInternational Biodeterioration & Biodegradation$gv. 93, p. 210-215, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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